Welkom op onze nieuwe website!

Miedema: ''Hadden amper het gevoel dat we op de Olympische Spelen zijn''

Vivianne Miedema op de Olympische Spelen
Vivianne Miedema op de Olympische Spelen Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen zijn de Olympische Spelen begonnen met een 10-3 overwinning op Zambia. Vivianne Miedema is blij met de drie punten, maar kan nog niet echt genieten van het toernooi, omdat er amper vrijheid is om te bewegen.

"We proberen er naar omstandigheden het beste van te maken", zegt Miedema tegenover het ANP. "Maar het is niet leuk natuurlijk. Tot vanavond hadden we amper het gevoel dat we op de Olympische Spelen zijn. Dat je niet af en toe naar buiten kan om een frisse neus te halen, is moeilijk. Helemaal als je alleen op een kamer zit die vrij krap is en waar de wifi ook hapert. Tot nu toe doen we het met z'n allen prima. Hopelijk krijgen we verderop in het toernooi wat meer vrijheid."

De OranjeLeeuwinnen krijgen gehoor en er komen wat 'versoepelingen'. Volgens Miedema is de situatie in het olympisch dorp beter dan in het hotel waar de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zit. De spits sprak met ploeggenoten van Arsenal, die met de nationale ploegen van Groot-Brittannië en Japan in het olympisch dorp zitten.

"Ze hebben daar iets meer vrijheid dan wij hier", weet Miedema. "We weten dat we met heel speciale Olympische Spelen bezig zijn. De organisatie moet afwegen: wat kan wel en wat kan niet? We begrijpen dat we de risico's op besmetting zo klein mogelijk moeten houden. We proberen er dus het beste van te maken. Helaas hoort het er allemaal bij. We weten dat deze Spelen niet normaal zijn. We kunnen daar wel honderd keer over zeuren, maar uiteindelijk moeten we gewoon op het veld presteren."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand