Miedema ergert zich: "Past binnen onze ouderwetse voetbalcultuur"

Vivianne Miedema op de training van de OranjeLeeuwinnen
Vivianne Miedema op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema heeft het te doen met Memphis Depay. De spits van de mannen van Oranje kreeg de afgelopen weken flink veel kritiek. Miedema merkt dat Depay flink onder een vergrootglas ligt.

"Zeker nu Frenkie de Jong door een blessure afwezig is, gaat de aandacht nog meer uit naar Depay. Dan wordt ook zijn leven naast het voetbal erbij gehaald. Dat hij rapnummers maakt en in excentrieke kleding loopt. En nu ook weer die discussie over die haarband", zucht Miedema in haar column in het Algemeen Dagblad.

Ze hekelt de kritiek: "Daar moeilijk over doen past binnen onze ouderwetse voetbalcultuur. Alles dat afwijkt, is zogenaamd niet goed. Depay moet vooral zichzelf blijven en zorgen dat hij ook afleiding heeft naast het voetbal. Wij profvoetballers zijn ook gewoon mensen die in hun vrije tijd dingen doen die we leuk vinden. Ik hoop dat we dat nu eens zo snel mogelijk gaan begrijpen."

Miedema kent Depay niet persoonlijk, maar neemt het voor hem op. "Natuurlijk speelt hij dit EK nog niet sterk, maar ik snap heel goed dat Ronald Koeman hem laat staan en dat hij hem verdedigt. Dat hoort bij de baan als coach, maar Depay heeft ook eerder in Oranje laten zien dat hij het verschil kán maken. Over zijn professionaliteit is nooit discussie geweest. Een coach maakt soms andere keuzes dan het grote publiek zou willen. Maar daarom is het maar goed dat Koeman de bondscoach is."

Lees meer:
0 reacties