Miedema enthousiast: "Het gaat gebeuren, alleen de vraag wanneer"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © Pro Shots

Vivianne Miedema zag gisteren zo'n 90.000 mensen in Camp Nou kijken naar de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid voor de Champions League. Wat haar betreft is dit hét moment voor vrouwenvoetbal om verder te groeien.

"90.000 toeschouwers. Het is eigenlijk best bizar. Zoveel mensen zaten er gisteravond in Nou Camp voor de kwartfinale van de Champions League voor vrouwen tussen FC Barcelona en Real Madrid. Een record voor het vrouwenvoetbal. Een heel groot moment waar we het over een paar jaar nog steeds over hebben. Het begin van een nieuw tijdperk misschien wel", schrijft ze in haar column in het Algemeen Dagblad.

"Het is de bevestiging dat fans naar het stadion willen komen voor vrouwenvoetbal. In Nederland is dat rond het nationale team eigenlijk al een beetje normaal geworden. Maar als je ziet hoe snel het is gegaan, is dat níet normaal", vindt Miedema.

"Hoe mooi zou het zijn om in een volle Kuip of een volle Johan Cruijff Arena te spelen? Voor mij als Feyenoorder zou de Kuip natuurlijk het mooiste zijn. Dan kan ik daarna eigenlijk wel stoppen. Nee, hoor. Het gaat gebeuren, het is alleen nog de vraag wanneer", vervolgt de spits.

"Mijn standpunt is duidelijk: moeten wij net zo veel prijzengeld ontvangen als de mannen? Nee, laten we vooral realistisch zijn. Maar we moeten als vertegenwoordigers van het vrouwenvoetbal wel blijven vechten voor meer prijzengeld. Clubs moeten kunnen groeien, professioneler worden. Zodat er ook weer kansen komen voor meisjes en vrouwen om op hoog niveau te voetballen. Nú is het moment", aldus Miedema.

Lees meer:
0 reacties