Welkom op onze nieuwe website!

Miedema duidelijk: ''We moeten top zijn als we in Tokio aankomen''

Op vivianne miedema 60c83e8a02e6f
Op vivianne miedema 60c83e8a02e6f Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen bereiden zich momenteel voor op de Olympische Spelen van Tokio. Tot dusver is de voorbereiding nog niet optimaal.

De oefenwedstrijden tegen Italië en Spanje gingen verloren. Desondanks maakt Vivianne Miedema zich geen zorgen. "Het zijn oefenduels. We moeten top zijn als we in Tokio aankomen. Tegen Italië speelden we met een wat ander team, met meiden met wat minder ervaring. Daarom moet je uit die wedstrijd niet te veel conclusies trekken en je veel zorgen maken", zegt de spits.

In die duels kwam Oranje vrij weinig vaak voor de goal. "Eerder speelden we tegen zwakkere tegenstanders mindere wedstrijden, waarin we wel veel kansen kregen en ook vaak scoorden. Tegen de top was dat anders. Maar ik zou me er niet al te druk om maken", vertelt Miedema in het Dagblad van het Noorden.

De superspits weet dat de Leeuwinnen genoeg kwaliteiten hebben om uit één mogelijkheid te scoren. "Dat is zeker mijn job. Daarom sta ik er ook. Ons spel moet beter, maar ik ben ervan overtuigd dat dat zeker gaat gebeuren", geeft ze aan. Dinsdagavond staat de oefenwedstrijd tegen Noorwegen op het programma en Miedema hoopt vooruitgang te zien.

"Dat is lekker voor het vertrouwen richting Tokio. Het wordt een bijzondere wedstrijd. We hebben zo lang geen fans in het stadion gehad. Spelen met publiek, daar kijk ik als speelster en ook de andere meiden naar uit", is Miedema eerlijk. "Een beetje sfeer. Want als ik in lege stadions moet voetballen, kan ik dat net zo goed in mijn eigen buurt gaan doen op een grasveldje achteraf", lacht ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand