Welkom op onze nieuwe website!

Miedema duidelijk over opvolger Wiegman: ''Hij wordt het zeker niet''

Vivianne Miedema oranjeleeuwinnen
Vivianne Miedema oranjeleeuwinnen Foto: © Pro Shots

De zoektocht naar de nieuwe bondscoach houdt niet alleen de fans bezig, ook de OranjeLeeuwinnen hebben het erover binnen de groep. Dat vertelt Vivianne Miedema bij de NOS.

"Het loopt al een tijdje. Dat merk je ook wel in de groep. We kijken ernaar uit om te weten met wie we mogen samenwerken volgend jaar. Ik heb allerlei namen voorbij horen komen aan tafel", zegt de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

Ook de naam van Joe Montemurro, de coach die Arsenal na dit seizoen gaat verlaten, komt voorbij. "Maar die ken ik hartstikke goed en die wordt het zeker niet", weet Miedema, die vrijdag met de Leeuwinnen verloor van Spanje.

"In het vrouwenvoetbal is Spanje echt de best voetballende ploeg. Volgens mij hebben we genoeg resultaten neergezet over de afgelopen maanden en jaren, waar we heel veel vertrouwen uit kunnen putten. Het is af en toe ook goed om zo'n wedstrijd te spelen. Dan weet je dat je aan de slag moet", zegt de spits daarover.

De duels met Spanje en Australië zijn er in voorbereiding op de Olympische Spelen. Waar de ploeg momenteel staat, is volgens Miedema afwachten. "Het is nog drie, vier maanden voor je naar de Olympische Spelen gaat. De meiden zitten aan het eind van het seizoen bij hun club."

"Het moet weer gaan klikken, dan ben ik ervan overtuigd dat we een heel mooie Olympische Spelen kunnen spelen. Ik ga niet naar Tokio om alleen maar de groepsfase door te komen. Volgens mij is dat duidelijk", besluit de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand