Miedema: "Dat is mooi, maar mensen hebben soms geen grenzen"

Vivianne Miedema op de tribune bij een wedstrijd van Oranje
Vivianne Miedema op de tribune bij een wedstrijd van Oranje Foto: © Pro Shots

Vivianne Miedema, de ster van Nederland, en Beth Mead, de ster van het Engelse team tijdens het gewonnen EK, zijn ploeggenoten bij Arsenal en elkaars geliefden. De twee vertellen in het Algemeen Dagblad over hun verschillende ervaringen omtrent bekendheid.

Waar Miedema het maar niks vindt, is het voor Mead geen probleem. "Ik geef er mijn eigen positieve draai aan. Als mensen weten wie we zijn, betekent het dat het vrouwenvoetbal in de lift zit. Als mensen je succes wensen of sterkte met je herstel, dan is dat toch mooi? Een jaar geleden kon ik over straat lopen en hadden mensen geen idee wie ik was."

Miedema ziet dat toch anders. "Tuurlijk, dat is ook mooi. Maar mensen hebben soms geen grenzen. Het begint met een handtekening en daarna willen ze een video voor de verjaardag van hun hond. Op vakantie of als je uit eten gaat, mag dat best ongestoord gaan. Na afloop een handtekening kan altijd, maar toch niet tíjdens het eten? Dat zou ik zelf in ieder geval nooit doen."

Volgens de spits van Nederland is het ook een verschil dat al die aandacht voor Mead nog relatief nieuw is. "Maar ook dit is weer anders voor Beth. Ik heb dit in Nederland én Engeland de laatste zes, zeven jaar altijd gehad. Voor haar is het allemaal nieuw."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand