Miedema: "Dát is al het eerste moment van een soort ontlading"

Vivianne Miedema juicht na haar treffer tegen Liverpool
Vivianne Miedema juicht na haar treffer tegen Liverpool Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema trof afgelopen weekend voor de eerste keer sinds december 2022 weer doel. De spits scoorde tegen Liverpool en liet daarmee een zware periode, waarin ze herstelde van een knieblessure, definitief achter zich.

"Normaal ben ik niet zo van het uitbundig juichen, maar nu kwam er veel los", blikt Miedema terug in haar column in het Algemeen Dagblad. "In die fractie van een seconde nadat ik had geschoten, voelde ik het al. Dan gaat er al een prikkelend gevoel door je lijf. Zo van: deze kan gaan zitten. Dát is al het eerste moment van een soort ontlading."

Hoeveel goals ze in haar carrière maakte, weet Miedema niet. Haar moeder, Carolien, wel. "Ze heeft alles bijgehouden", zegt de OranjeLeeuwin. "Letterlijk vanaf de F-jes. Van élke wedstrijd noteerde ze het scoreverloop en wie er allemaal scoorden. Daar maakte ze dan schriftjes van, compleet met teamfoto met daarop de jochies met wie ik voetbalde."

"Heel soms blader ik het nog wel eens door als ik bij mijn ouders in Nederland ben", gaat Miedema verder. Toen ze het profvoetbal inging, werden de schriftjes ingeruild voor een document. "Vroeger vond ik dat altijd overdreven en dacht ik: mam, laat lekker gaan, dat heb ik echt niet nodig."

"Maar naarmate ik ouder word, ga ik het steeds meer waarderen. Hopelijk krijg ik later ook een paar kids die dan kunnen zien dat mama wel aardig wat doelpuntjes heeft gemaakt", aldus Miedema.

Lees meer:
0 reacties