Miedema dankbaar voor oude coach: "Heeft me toen enorm geholpen"

Vivianne Miedema op de training van de OranjeLeeuwinnen
Vivianne Miedema op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema weet welke druk er op de schouders van een spits ligt. Dat merkte ze ook tijdens het EK in 2017, toen ze in de groepsfase niet tot scoren kwam.

"En ook toen kwamen de vragen. Moet Miedema nog wel in de spits staan? Ik zeg eerlijk dat ik dat echt moeilijk vond. Ik was toen twintig jaar en veel ogen waren op mij gericht. Ook omdat het toernooi in eigen land was en er in Nederland ineens massaal naar vrouwenvoetbal werd gekeken. Ik voelde een last op mijn schouders", geeft Miedema toe in haar column in het Algemeen Dagblad.

Ze heeft destijds veel gehad aan Foppe de Haan, assistent van Sarina Wiegman. "Foppe de Haan was in die tijd assistent-trainer en hij heeft me toen enorm geholpen. Door veel met me te praten. Door mij op mijn gemak te stellen. Hij heeft zo veel ervaring en ik heb echt respect voor die man."

"Hij zorgde ervoor dat ik het restant van dat toernooi met een andere houding op het veld stond. Juist niet meer met de ziekelijke drang om te scoren. In de kwartfinale en halve finale scoorde ik daarna wél. In de finale zelfs twee keer", aldus Miedema.

Lees meer:
0 reacties