Miedema blikt terug: "Volgens mij nog nooit gegild op het veld"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © Pro Shots

Eind december sloeg het noodlot toe voor Vivianne Miedema. In de wedstrijd tegen Olympique Lyon raakte de Nederlandse spits van Arsenal zwaargeblesseerd aan haar knie.

Haar ploeggenoten hadden direct door dat het mis was. "Volgens mij heb ik nog nooit gegild op het voetbalveld, maar het was gewoon een reactie", blikt Miedema in de podcast Football is Life terug op het moment in het Emirates Stadium. "Op dat moment weet je het gewoon zeker. Ik had een dag erna de scan, maar helemaal als je je eigen lichaam kent, dan weet je dat het niet goed zit."

De OranjeLeeuwin maakte een beweging die ze normaal gesproken niet zo snel zou maken, geeft Miedema aan. "Het was een emotionele actie. Ik ben vrij rustig, ik zie het spelletje. Het was een moment waarvan ik normaal nooit in zou stappen. Ik was die dag heel erg moe, want de dag ervoor hadden we te horen gekregen dat de moeder van Beth (Mead, de partner en ploeggenoot van Miedema, red.) nog maar een aantal weken te leven had. Dus ik had niet goed geslapen, overdag van de ene emotie naar de andere emotie...", vertelt de spits.

Op dat moment moest Miedema thuis ook voor Mead zorgen. De Engelse aanvalster raakte eind november geblesseerd aan haar knie. "Voor de wedstrijd was ik gewoon... Ik ging naar de assistent-coach en ik zei: 'als ik me niet goed voel vandaag, dan is het misschien beter om niet te spelen'. In de warming-up voelde ik me super, alles wat ik raakte vloog erin. Ik voelde me fit, dus ik dacht: prima, let's go."

"Het kan natuurlijk altijd gebeuren, maar ik denk dat het bij mij zeker wel het samenkomen van verschillende factoren was", aldus Miedema, die momenteel aan het revalideren is. De topscorer aller tijden van Oranje mist door haar blessure het WK van komende zomer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand