Miedema blikt terug op EK: "Met veertig graden koorts in bed"

Vivianne Miedema baalt van de uitschakeling
Vivianne Miedema baalt van de uitschakeling Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen beleefden deze zomer een teleurstellend EK. De Europees kampioen van 2017 werd in de kwartfinale uitgeschakeld. Daarnaast waren er personele problemen.

Zo miste Vivianne Miedema een aantal wedstrijden door een coronabesmetting. "Voor mezelf was het een heel moeilijk EK. Ik heb nog steeds niet alles verwerkt. Mijn verwachtingen waren hoog, ik voelde me goed, maar toen kreeg ik corona", schrijft de spits in haar column in het Algemeen Dagblad.

De spits was echt heel ziek, zo geeft ze aan. "Ik heb met veertig graden koorts op bed gelegen. Terwijl ik één van de weinigen was die zich niet tussen het publiek begaf na de openingswedstrijd, mijn familie geen knuffel gaf en met een mondkapje achterin de bus zat."

"Toch weet je dat het risico er altijd is en je weet nooit waar het vandaan is gekomen", aldus Miedema, die merkte dat het toernooi veel sterker en groter was dan in 2017. "Frankrijk en Duitsland zaten destijds in een fase waarin wij met Oranje nu zitten, waarin doorgeselecteerd wordt en het moeilijk is om het succes van de voorgaande jaren op te volgen."

"Daar moeten we doorheen en dat is ook wel een realitycheck", geeft de topspits aan. "Die Engelse en Duitse jonge meiden spelen bij topclubs en, met alle respect, de onze in de Eredivisie. Ik ben altijd iemand die heeft gezegd dat ze de stap naar het buitenland moeten maken, als voetbalster en als persoon."

Miedema besluit: "Daar gaan ze stappen maken en dat gun ik ze. Kerstin Casparij vertrekt nu naar Manchester City, een topclub, maar anderen kunnen ook een tussenstap maken in de top vijf van Engeland of Duitsland."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
di
28/03
PEC Zwolle V
17:00
PSV V
vr
31/03
VV Alkmaar W
19:30
PEC Zwolle V
vr
31/03
Feyenoord V
19:30
PSV V
vr
31/03
SC Heerenveen V
19:30
Ajax V
vr
31/03
Telstar W
19:30
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 16 71 45
2 Ajax V 16 42 43
3 Fortuna Sittard W 17 17 32
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 15 10 25
6 Feyenoord V 16 -4 22
7 PEC Zwolle V 15 -9 19
Bekijk de hele stand