Miedema belangrijk voor Leeuwinnen: "We moeten er gewoon staan"

Vivianne Miedema juicht na een goal voor de OranjeLeeuwinnen
Vivianne Miedema juicht na een goal voor de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Aan de hand van Vivianne Miedema wisten de OranjeLeeuwinnen zaterdagavond met 2-0 te winnen van Finland. Het was voor Oranje de laatste wedstrijd richting het EK.

"We zijn blij dat we hebben gewonnen. Het was niet altijd even goed", reageerde Miedema na afloop bij de NOS. "Maar in de afgelopen tien dagen en drie wedstrijden hebben we stappen gemaakt. We zijn nu twee dagen vrij en dan moeten we er staan."

Zweden is volgende week de eerste tegenstander van Oranje op het EK. "Ik hoop dat we er klaar voor zijn om er tegen Zweden te staan. We hebben ook nog een aantal dagen in Engeland."

Miedema vervolgt: "We hebben vandaag nog wat andere dingen uitgeprobeerd. Het is laat, maar we hebben weinig tijd gehad. We moeten er tegen Zweden gewoon staan."

"Dat het beter moet dan vandaag, dat weten we. Vandaag waren we met vlagen wel weer beter dan dinsdag", aldus Miedema, die vroegtijdig naar de kant ging. De spits maakt zich echter geen zorgen.

"Ik ben helemaal fit, maar het is voor mij ook weer opbouwen. Uiteindelijk had ik iets van kramp, maar als het goed is ben ik volgende week gewoon weer fit."

Voor Miedema waren het haar 93e en 94e goal voor de Leeuwinnen. "Ik doe mijn job. Ik hoop te blijven bouwen, wie weet komt de honderdste goal deze zomer."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand