Middag getuige van Schotse primeur: "Boeit niet of het goed was"

Tessel Middag zit een speelster van Celtic op de hielen
Tessel Middag zit een speelster van Celtic op de hielen Foto: © Pro Shots

Tessel Middag maakte deze zomer de overstap naar Rangers FC. In Schotland was ze meteen getuige van een primeur: ze wist met haar team te winnen van de grote rivaal.

"Het was de eerste keer in het professionele bestaan van het vrouwenteam van Rangers dat we van Celtic wonnen. Het was dus vooral een mentale barrière die werd geslecht. Het boeit ook totaal niet of het goed of slecht was. Het enige dat telde was het feit dat we Celtic hadden verslagen", vertelt ze in het magazine De Contractspeler van VVCS.

De rivaliteit tussen beide clubs gaat ver terug, weet Middag. "Het gaat om zoveel meer dan alleen voetbal. Rangers zijn protestants en behoren tot de Unionisten, die graag bij het Verenigd Koninkrijk willen horen. Celtic is van oudsher de katholieke club en republikeins gezind. Zo lopen er allerlei breuklijnen tussen beide clubs."

Bij een vrouwenwedstrijd is dat niet anders dan bij de mannen, stelt de voetbalster, die deze zomer overkwam van het Italiaanse Fiorentina. "Er zijn wel campagnes gestart om de sentimenten wat in te dammen. Mij is ook gevraagd om een spotje in te spreken. Het komt er op neer dat de derby de derby moet blijven, maar dan wel zonder scherpe randjes."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand