Middag: "Dat maakte het dat een jaar ook wel weer genoeg was"

Tessel Middag juicht na een doelpunt voor Fiorentina
Tessel Middag juicht na een doelpunt voor Fiorentina Foto: © Pro Shots

Tessel Middag speelde bij Manchester City en West Ham United voor ze de overstap maakte naar het Italiaanse Fiorentina. Het was een wereld van verschil.

"Het leek me sowieso een mooie ervaring om een keer in een mediterraans land te voetballen. Het mooie weer, lekker eten, een nieuwe voetbalcultuur. Ik was daar heel benieuwd naar", vertelt Middag in gesprek met De Contractspeler over haar motieven om te vertrekken naar het zuiden van Italië.

"Florence is echt een geweldige stad om in te wonen. Omdat lang niet iedereen Engels spreekt, heb ik ook snel de taal onder de knie moeten krijgen. Dat soort dingen geven weer een nieuwe dimensie aan voetballen in het buitenland. Net als het feit dat we vaak 's avonds trainden, omdat het overdag in de zomer vaak 35 graden of warmer was. Ik heb echt genoten."

Toch hield ze het na een jaar voor gezien. Inmiddels staat ze onder contract bij Glasgow Rangers in Schotland. Italië was heerlijk qua leven, maar de faciliteiten om te presteren vielen tegen. Ouderwetse trainingsmethodes en kurkdroge grasvelden waren eerder regel dan uitzondering. "Dat maakte het dat een jaar ook wel weer genoeg was. Ik ben 28 en wil zo veel mogelijk uit mijn carrière halen."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand