Middag: "Bij mensen is dat beeld van de blessures blijven hangen"

Tessel Middag op een training van het Nederlands elftal
Tessel Middag op een training van het Nederlands elftal Foto: © Pro Shots

Tessel Middag wordt een beetje moe van alle vragen over haar fitheid. Overigens snapt ze het wel, aangezien ze twee keer in korte tijd geblesseerd raakte aan haar knie.

De eerste keer was kort voor het Europees kampioenschap van Oranje, de tweede was erna. "Bij veel mensen is dat beeld van die blessures blijven hangen. Vooral ook omdat het zo'n ongelukkig moment was, net voor de definitieve doorbraak van vrouwenvoetbal in Nederland. Daarna ben ik een beetje uit beeld geraakt omdat ik niet meer voor Oranje speelde", vertelt ze in gesprek met De Contractspeler.

"Inmiddels ben ik alweer twee jaar helemaal hersteld. Maar nog altijd vragen mensen: hoe gaat het, ben je weer helemaal fit? Dat is wel eens vermoeiend", erkent ze. De blessures waren vervelend. Maandenlang kon ze alleen maar toekijken. Maar het leverde ook iets op: ze kan inmiddels nog meer genieten dan voor de kwetsuren.

"Ik weet nog goed dat de conditietrainer van West Ham, die me begeleidde in de laatste fase van mijn tweede revalidatie, zei: Tessel, die blessures hebben twee jaar van je carrière afgesnoept, jij moet zo lang mogelijk blijven voetballen. Zolang ik het leuk blijf vinden natuurlijk. Ik ben ooit gaan voetballen omdat ik het hartstikke leuk vond. Daarom wil ik het ook zo lang mogelijk blijven doen", besluit ze.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand