'Met de topclubs Ajax, PSV en FC Twente is het verschil nog groot''

IJzendijke oefende afgelopen weekend tegen Club Brugge. De Belgische club won moeizaam met 1-2, zag ook Leo van der Elst, coach van de vrouwenploeg van Club Brugge.

"De Belgische competitie ligt nu stil, omdat de Red Flames (nationale ploeg, red.) met onze speelsters Marie Minnaert en Jody Van­gheluwe tien dagen in quarantaine moesten. Binnen de selectie zijn er nog wat speelsters geblesseerd", aldus Van der Elst bij PZC.

Van der Elst ziet verschillen tussen Nederland en België. "Met de topclubs Ajax, PSV en FC Twente is het verschil nog groot, maar we zijn aan een inhaalslag bezig. Er zijn speelsters die van buitenlandse clubs terug naar België komen. Er wordt meer getraind. Wij trainen vijf, zes keer per week. Daarom is het spelen van zo’n oefenwedstrijd tegen IJzendijke belangrijk."

IJzendijke-trainer Nico Knol is blij om zijn team zo te zien spelen tegen een profclub. "Brugge speelt drie, vier klassen hoger. De organisatie stond goed. Ze speelden veel op onze helft, maar creëerden bijna geen kansen. Aan aanvallen zijn we niet echt toegekomen."

Lees meer:
0 reacties