Merel van Dongen niet opgeroepen: "Met begrip van mijn kant"

Merel van Dongen
Merel van Dongen Foto: © Orange Pictures

België is vrijdag de eerste tegenstander van Nederland in de Nations League. Het is een land uit de subtop van Europa, zo vindt Oranje-bondscoach Andries Jonker.

"En als het afgelopen WK één ding heeft geleerd, is dat de top zich ontwikkelt. Maar de subtop nog veel sneller. En dat het aantal wedstrijden met verrassende uitslagen ongekend hoog is. België hoort in Europa tot de subtop", zegt Jonker voor de camera van OnsOranje. "Vrijwel onze hele voorbereiding op het WK hebben we gespeeld tegen dat soort tegenstanders."

De bondscoach gaat verder: "Elke keer dat we niet bij de les waren, hebben we ook de kous op de kop gekregen. Elke keer dat we deden wat we moesten doen, hebben we gewonnen. Het is een hele lastige, serieuze tegenstander", denkt Jonker. "Een taaie kluif, zeker uit. Nemen we heel serieus."

Een ruime maand na het WK heeft hij zijn groep weer samen. "Het team is op hoofdlijnen natuurlijk hetzelfde. Het overgrote gedeelte is er weer. In dezelfde enthousiaste sfeer als altijd", merkt de coach op. "Maar er ontbreken ook een aantal bekende gezichten. Stefanie van der Gragt is gestopt, Kika van Es is gestopt."

"Merel van Dongen deze keer op haar verzoek afwezig. Met begrip van mijn kant", aldus Jonker. "En Aniek Nouwen heb ik deze keer niet uitgenodigd. En daarvoor in de plaats wat meiden die terugkomen in het team en één debutante in de persoon van Marit Auée."

Lees meer:
0 reacties