Merel Bormans ziet: "Die twee in het begin, die killen je gewoon"

Merel Bormans
Merel Bormans Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen ging zaterdag in eigen huis onderuit tegen PSV. De Eindhovenaren scoorden snel tweemaal, waarna het een zware taak werd voor de Friezen.

Dewi Snippe scoorde in de blessuretijd nog de 1-3, maar tijd voor een echte comeback was er niet. "Dat doelpunt kwam te laat. En we krijgen die twee doelpunten heel snel tegen in de eerste helft", oordeelt captain Merel Bormans bij ESPN. "Ik denk dat we ons daarna best wel goed herpakken. We voetballen ook best wel goed daarna. Het was wel het idee dat we nu gewoon echt gingen voetballen. Ik denk dat we dat wel heel goed hebben gedaan aan de bal. Maar die twee doelpunten in het begin, die killen je gewoon."

De verdedigster vervolgt: "We kregen gelijk een grote kans. Ik denk dat we echt wel goed het spel hebben gemaakt, zelf hebben opgebouwd. Ook in de tweede helft, ondanks dat je dan 3-0 achter komt, ik denk dat wel dat we dat zijn blijven doen. Dat is complimenten naar het team. Maarja, daar heb je niks aan, want je hebt geen drie punten", treurt ze.

"We komen niet in de eindfase, dat is iets waar we op aan het trainen zijn. In de eerste wedstrijden hebben we meer gekozen voor de lange bal. We kwamen er vrij snel achter dat dat niet helemaal ons spel was. Nu toch wat meer voor het korte spel. Ik denk dat dat in de opbouw heel goed gaat, maar ik denk dat het vervolg nog beter moet. Daarin moeten we echt gaan trainen", klinkt het.

De treffer van Snippe was pas de tweede treffer van het seizoen namens SC Heerenveen. "Ik denk dat met scoren iedereen altijd heel blij is. Twee doelpunten is niet genoeg, zeker niet na zoveel wedstrijden. Dat moet echt beter. Daar zijn we ons ook bewust van. Dat moeten we beter gaan doen de komende wedstrijden", aldus Bormans. "Ik denk dat we eigenlijk alle wedstrijden niet met superveel doelpunten verliezen. Fortuna was een uitglijder. Maar de andere wedstrijden niet. Als je het achterin goed dichthoudt, maar je scoort niet, dan wordt het moeilijk. We moeten echt gaan scoren om die wedstrijden te kunnen winnen."

Lees meer:
0 reacties