Merel Bormans ambitieus: "Het is aan mij om hem te overtuigen"

Merel Bormans
Merel Bormans Foto: © BSR Agency

Merel Bormans verruilt SC Heerenveen deze zomer voor FC Twente. Na drie seizoenen in Friesland voelde de verdedigster dat het tijd was voor een stap.

"Ik was eraan toe om de volgende stap in mijn carrière te maken. Zowel op trainingen als in wedstrijden was ik op zoek naar meer uitdaging. Ik wil weten waar mijn plafond ligt", zegt de 24-jarige Bormans tegenover de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Met nóg betere speelsters om me heen verwacht ik dat ik zelf óók een nog betere speelster word."

De speelster gaat verder: "Ik heb de ambitie om voor Oranje uit te komen ook nooit uit mijn hoofd gezet. Maar zolang ik voor SC Heerenveen en niet voor een Nederlandse topclub uitkom, wordt de kans dat ik me in de kijker speel er niet groter op", is Bormans realistisch. Deze zomer zal ze dus verhuizen naar Enschede. "Hard werken betaalt zich uit. Dat is sinds mijn knieblessures altijd mijn motto geweest."

"Ik ben altijd in mezelf blijven geloven. Bij FC Twente vinden ze dat ik me goed ontwikkeld heb en dat ik er klaar voor ben om de concurrentiestrijd aan te gaan. Aan mij de taak om mezelf in de basis te spelen en ik hoop op deze manier te laten zien dat je ook op latere leeftijd de top van Nederland kunt halen", zegt Bormans.

Of Oranje ook nog door haar hoofd spookt? "Ik ben ervan overtuigd dat ik me bij FC Twente nog verder ontwikkel. Als speelster van een Nederlandse topclub heb ik natuurlijk een prachtig podium om mezelf in de kijker van de bondscoach te kunnen spelen. Het is aan mij om hem van mijn kwaliteiten te overtuigen, dus daar ga ik alles aan doen. Mijn verhaal is nog lang niet af", is de verdedigster duidelijk.

Lees meer:
0 reacties