Menzo: ''Dit zie je ook bij positie van vrouwen in het voetbal''

Stanley menzo 606c23fdb9a9c
Stanley menzo 606c23fdb9a9c Foto: © Pro Shots

Jarenlang had Stanley Menzo te maken met racisme tijdens zijn carrière. De oud-doelman van onder meer Ajax merkt dat de verandering langzaam gaat binnen het voetbal.

"Het is niet zo dat iedereen discrimineert, maar dit zie je ook bij positie van vrouwen in het voetbal. Ook dat komt pas heel langzaam op gang", begint Menzo in Trouw. "Ik weet niet of ik met een andere huidskleur een andere trainerscarrière had gehad. Ik wil me ook niet afzetten tegen mensen. Als je zelf denkt dat je anders bent, beschouw je jezelf ook als een ander. Daar moet ik voor waken."

"Het is geen zwart tegen wit, wit tegen zwart. Clarence Seedorf merkte laatst op dat er bijna geen gekleurde coaches, directeuren en bestuurders zijn", vervolgt Menzo. "En als je de feiten bekijkt: daar kunnen we niet onderuit. Maar waarom moeten zwarte mensen hier altijd iets over zeggen?"

Menzo denkt dat er meer uitgesproken moet worden over racisme. "Waarom wordt deze vraag nooit gesteld aan witte trainers of directeuren: zeg, vind jij het niet vreemd dat er zo weinig mensen van kleur trainer zijn? In mijn tijd werd ook nooit aan mijn coach of een witte medespeler gevraagd: wat vind jij van die oerwoudgeluiden? Laten die zich meer gaan uitspreken."

Lees meer:
0 reacties