Mentorrol voor Van Dongen: "Iedereen moet stress kunnen delen"

Merel van Dongen op de training van de OranjeLeeuwinnen
Merel van Dongen op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen reizen met maar liefst acht toernooidebutanten af naar het EK in Engeland. De ervaren Merel van Dongen ziet daar voor zichzelf een mentorrol weggelegd.

"Ik wil die jonkies leren wat het is om in een stadion met 60.000 man te spelen. Een aantal heeft dat nog niet gedaan", zegt Van Dongen in gesprek met NU.nl. "Dat kan heel stressvol zijn."

"Ik wil met de jonge talenten praten en ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen. Iedereen moet zijn stress kunnen delen", vervolgt de verdedigster, die het goed vindt dat bondscoach Mark Parsons aan het verjongen is.

"Door zo veel jonge meiden met zo veel kwaliteit erbij te hebben, staan wij oudjes echt even op scherp. Ik laat me toch niet door een achttienjarige voorbij rennen? Ze zijn heel onbevangen, dat zorgt voor een nieuwe teamcultuur."

De Leeuwinnen verdedigen in Engeland de Europese titel. "Wij zijn niet de favoriet als je kijkt naar alle andere landen, maar hebben wel bewezen dat we goed kunnen presteren op eindtoernooien", is Van Dongen van mening.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand