Mensink geniet bij Oranje: "Dit is een betaalde hobby voor mij"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

De OranjeLeeuwinnen gaan komende vrijdag strijden om een ticket voor de Olympische Spelen. Hanneke Mensink is van de partij. Niet als international, maar als perschef van Oranje.

De job is een droom die uitkomt voor Mensink, zo geeft ze aan in gesprek met De Stentor. Bij het EK van 2017 bezocht ze alle wedstrijden. "Toen zag ik de persvoorlichter lopen en dacht ik: wat lijkt me dat gaaf om te doen. Toen er een vacature kwam, heb ik gesolliciteerd en ben ik het geworden. Ik denk ook wel vanwege mijn achtergrond als ex-international", vertelt ze.

De meeste uren werkt Mensink uiteraard rond de interlands van de Leeuwinnen. "Dan zijn we een dag of tien bij elkaar, de weken erna compenseer ik dan weer. Dat teamgebeuren is voor mij niet nieuw natuurlijk, daarin is ook niet veel veranderd. Wat er wel anders is? De staf is vier keer zo groot en de belasting is veel groter. De internationals spelen nu allemaal in Europa, spelen veel meer wedstrijden en reizen dus ook veel meer", merkt de oud-international op.

Vooral de aandacht is enorm gegroeid in vergelijking met vroeger. "Media-aandacht was er vroeger bijna niet, vrouwenvoetbal hing er maar een beetje bij. Nu kan iedereen het volgen, het publiek kan alles zien en horen. Veel ex-internationals hebben nu functies bij de bond of bij betaaldvoetbalclubs, allemaal dragen ze nu hun ervaring en kennis over. Het is gewoon supergaaf dat het vrouwenvoetbal nu echt serieus wordt genomen", is Mensink enthousiast.

Ze geniet enorm van haar job: "Dit is wat ik wil. Alles draait om voetbal, alles waar ik mee bezig ben staat in het teken van voetbal. Als klein meisje wilde ik al niets anders. Ik wilde niet naar school, ik wilde alleen maar met een bal bezig zijn, in Oranje spelen. Dat is gelukt, wat ik nu doe, zie ik als een verlenging van mijn droom. Ik ben echt bevoorrecht. Dit is een betaalde hobby voor mij, zo voelt het gewoon", aldus de perschef van Oranje.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand