"Mensen moeten direct kunnen zien dat wij ADO Den Haag zijn"

Het logo van ADO Den Haag in het stadion
Het logo van ADO Den Haag in het stadion Foto: © Orange Pictures

Alex Scholte en Stephan Vos staan komend seizoen langs de zijlijn bij ADO Den Haag. Het duo is bezig met het formuleren van het doel voor komend seizoen.

Dat zullen ze doen in overleg met hun speelsters, zo vertellen Scholte en Vos op de clubwebsite. "Als ADO Den Haag willen wij altijd een rol van betekenis spelen in de beker", geven de heren aan. "Dat zit in onze clubcultuur, al kun je ook in de eerste ronde tegen Ajax loten. En natuurlijk wil je altijd een plek hoger eindigen dan in het vorige seizoen, want uitslagen doen ertoe."

"Belangrijk is dat wij weten wie wij zijn en wat wij willen zijn. Als wij een wedstrijd spelen, moeten mensen direct kunnen zien dat wij ADO Den Haag zijn", aldus de trainers. Zij zullen het komend seizoen zonder goalgetters Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen moeten doen. "Wij hebben al vaker een interne discussie gehad of voetballen met drie spitsen de beste manier is", geeft Scholte aan.

"Bij ADO past het wel om altijd te spelen met een target man, maar wat je daar het beste omheen kan doen, is iets anders. Wat ik eigenlijk in het hele vrouwenvoetbal mis, is diepgang", vervolgt hij. "Als je ziet hoe Sparta en RKC bij de mannen goed hebben gepresteerd, dan waren er altijd spelers onderweg richting het doel. Meiden spelen het liefst positiespel, maar een lange bal is voor mij geen vies woord."

Scholte en Vos willen vooruit spelen: "Waar het om gaat, is dat speelsters aanvoelen wanneer zij een bal moeten houden en wanneer zij beter diep kunnen spelen", aldus Vos.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand