Mennen: "Ze vinden het fijn dat er een vrouw in de staf rondloopt"

De selectie en staf van Feyenoord
De selectie en staf van Feyenoord Foto: © Orange Pictures

Nadat ze in 2019 een punt achter haar carrière als volleybalster zette, wist Karin Mennen het zeker: ze wilde werken in de topsport. Inmiddels werkt de Limburgse binnen de Academy van Feyenoord met de talenten van de Rotterdamse club.

Via broers Bryan en Edwin Linssen kreeg Mennen de kans om mee te kijken in het krachthonk van Vitesse. "Ik ben heel brutaal mensen van topclubs gaan toevoegen op LinkedIn", vertelt ze aan De Limburger. Een stage bij PSV op haar cv zorgde voor een opening bij Feyenoord. "Van de Nederlandse topclubs past Feyenoord op dit moment het beste bij me. What you see is what you get."

"Ik was altijd fan van Dirk Kuijt. Vooral vanwege zijn mentaliteit. Hij heeft hard moeten werken. Zijn doorzettingsvermogen, daarmee identificeerde ik mezelf", zegt Mennen. "Als volleybalster moest ik het niet hebben van mijn talent. Het is wel grappig dat ik later hier met hem op het veld heb gestaan. Ik heb hem meteen verteld dat ik fan was geweest, dat brak het ijs. Er lopen hier genoeg profvoetballers rond, dus zo spannend is dat niet meer."

"Ik werkte al met sommige spelers toen ze nog in de Onder 21 zaten. Nu ze in het eerste spelen, maakt dat de manier waarop ik met hen omga niet anders", benadrukt Mennen, die tot de vaste staf van de vrouwenploeg behoort. Daarnaast geeft ze alle mannelijke spelers gym- en veldsessies. "Ik vind het super mooi om met jongens te werken die zoekende zijn. Ze hebben een doel, maar weten soms nog niet precies hoe ze daar moeten komen."

"Dat puberale, dat stoeien met zichzelf, dat spreekt me aan. Ik merk dat ze het fijn vinden dat er ook een vrouw in de staf rondloopt. Zodat ze soms hun maskertje een beetje kunnen laten vallen. Ze zijn nog kind, maar we verwachten volwassen gedrag. Ik wil voor hen als persoon van waarde zijn, niet omdat ze later misschien een bekende voetballer worden", aldus Mennen.

Lees meer:
0 reacties