Melis ziet teleurstellend Feyenoord: "Natuurlijk baalden we daar van"

Manon Melis en Claudia van den Heiligenberg
Manon Melis en Claudia van den Heiligenberg Foto: © Pro Shots

Feyenoord kende een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft. De Rotterdamse club staan tiende in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Manon Melis, manager vrouwenvoetbal bij Feyenoord, had juist gehoopt dat de club een stap vooruit zou zetten.

"We waren ervan overtuigd dat we dit seizoen – na de vijfde en zevende plaats in de voorbije twee jaren in de Eredivisie – een stap vooruit zouden zetten, maar stonden na zes wedstrijden nog vrijwel met lege handen", vertelt Melis in gesprek met Feyenoord Magazine. "Natuurlijk baalden we daar allemaal van bij Feyenoord, want we willen winnen en hadden de ambitie om dichter bij de top twee te komen, maar tegelijkertijd weten we dat het proces waarin we zitten met vallen en opstaan gaat."

De voormalig international ziet wel dat de ploeg van coach Jessica Torny zich aan het ontwikkelen is. "Het klinkt misschien gek op basis van onze resultaten, maar met de meiden die we er dit seizoen bij hebben gekregen is het niveau echt omhoog gegaan. Ik durf te zeggen dat we beter en attractiever voetballen dan in voorgaande seizoenen, alleen pakten we toen op een of andere manier de punten makkelijker. Nu stonden we na zes wedstrijden onderaan in de Eredivisie."

De weg naar boven is volgens Melis dichtbij: "Wat mij vertrouwen geeft, is dat de trainingskwaliteit het hele seizoen al heel goed is geweest, net zoals de sfeer in het team. Elke dag werken de meiden keihard, op het veld en in de gym, om beter te worden. We zien ook aan de data in trainingen en wedstrijden dat ze zich ontwikkelen, terwijl er ook nog steeds wordt gelachen met elkaar. Dat moet zich een keer gaan uitbetalen", denkt de coördinator vrouwenvoetbal.

Waar de oud-voetbalster over te spreken is, is de teamgeest bij Feyenoord. "Je ziet soms dat teams die minder goed presteren uit elkaar vallen, of dat mensen het vertrouwen in elkaar kwijtraken, maar dat is bij ons geen moment aan de orde geweest. Wat dat betreft was de 0-2 overwinning op Telstar van begin november – de eerste zege van het seizoen – een opsteker. Het betekent niettemin dat er na de winterstop werk aan de winkel is, in de jacht op betere resultaten."

Lees meer:
0 reacties