Melis vertelt: "Dat is natuurlijk een hele mooie toekomstdroom"

Manon Melis
Manon Melis Foto: © Orange Pictures

Oud-international Manon Melis bouwde het vrouwenvoetbal bij Feyenoord vanaf de grond op. Inmiddels speelt de ploeg al drie jaar op het hoogste niveau. Perspectief Magazine sprak met Melis. 

"Ik werd in eerst instantie door de club benaderd om iets voor de Feyenoord Soccer Schools te gaan betekenen", begint ze over het begin van haar bij Feyenoord. "Al vrij snel kwam ik op de maatschappelijke afdeling van de club te werken en is het balletje gaan rollen om het meiden en vrouwenvoetbal bij Feyenoord op te gaan zetten."

Melis vertelt dat ze sinds jongs af aan al groot fan is van de club. "Mijn eerste wedstrijd was direct de Klassieker tegen Ajax. Feyenoord stond toen binnen zeven minuten met 2-0 voor. Ik vond dat zo mooi en heeft veel indruk op mij gemaakt. Hierna was ik verkocht en heb ik nog jaren een seizoenkaart gehad met ploeggenootjes. De Kuip is uiteraard het mooiste stadion van Nederland! De sfeer die er tijdens wedstrijd hangt, is onbeschrijfelijk!"

Natuurlijk wil ze dat Feyenoord Vrouwen ook tweewekelijks in de Kuip gaat spelen. "Maar dat is op dit moment nog lastig aan te geven", stelt ze. "We hebben het derde seizoen net achter de rug en maken op allerlei gebieden nog mooie stappen. Zo hebben we de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Utrecht nog in De Kuip gespeeld. Uiteraard is het een mooie toekomstdroom om ooit alle duels in het stadion te spelen. Maar tot die tijd zitten we op Varkenoord erg goed."

Lees meer:
0 reacties