Melis: "Ook andere clubs waren blij dat we die stap hebben gemaakt"

Manon Melis en Claudia van den Heiligenberg
Manon Melis en Claudia van den Heiligenberg Foto: © Pro Shots

Feyenoord komt sinds het seizoen 2021/22 uit in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Rotterdammers bouwden de jaren daarvoor al aan een vrouwentak en maakten uiteindelijk dus de stap naar de hoogste competitie.

"Ik was heel erg trots op het moment dat we daar onze eerste wedstrijd in de Eredivisie speelde op bezoek bij ADO Den Haag!", vertelt Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal, aan Perspectief Magazine. "Na al die jaren was het onze doelstelling om de Eredivisie in te gaan. Daarnaast was het mooi om te horen dat ook andere clubs blij waren dat Feyenoord die stap heeft gemaakt en dat ze ons meteen als een toegevoegde waarde zagen."

Op 14 mei 2022 speelde Feyenoord in De Kuip tegen Ajax. Hoe belangrijk die wedstrijd was voor Melis en co? "Het was sowieso al uniek dat we met Vrouwen 1 in het eerste seizoen direct een wedstrijd in De Kuip hebben kunnen spelen. De eerste editie op een volgepakt Varkenoord was, mede door de overwinning, al een hele belevenis. Dat we later in het seizoen ook in De Kuip deze ontmoeting hebben gespeeld maakte het nog bijzonderder. We lieten daarmee als club zien dat we het vrouwenvoetbal erg serieus nemen", zegt Melis.

Lees meer:
0 reacties