Melis onthult: ''Feyenoord zal elk seizoen groter budget krijgen''

Feyenoord logo bal alg 6064143e81055
Feyenoord logo bal alg 6064143e81055 Foto: © N.b.

Feyenoord stroomt komend seizoen in in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Dat doet de Rotterdamse club met een bescheiden budget.

Dat vertelt Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow. "Elk seizoen zullen we een groter budget krijgen", onthult de voormalig international. "Ik denk dat veel mensen het niet hadden verwacht dat we nu zouden gaan instromen, ook gezien de financiële situatie bij de club."

"Maar je moet ergens een keer starten", is Melis van mening. "Gelukkig hebben we dat gedaan. De komende jaren zal het alleen maar beter worden", voorspelt de oud-OranjeLeeuwin, die jarenlang heeft gewerkt om zo ver te komen met Feyenoord. "Ik heb nooit gedacht: 'ik kap ermee'."

"Maar soms dacht ik wel: 'ik vind dit echt lastig'. Je start met helemaal niets. Af en toe, als je weer moet zeulen voor een trainingsveld of om gezien te worden, is dat wel lastig", is Melis eerlijk. Toch blijft ze positief: "Ik weet ook uit mijn voetbalcarrière dat wanneer je een doelstelling hebt, het niet allemaal makkelijk gaat. Daar moet je hard voor werken en er zitten ook dalen bij."

Melis had een einddoel voor ogen: de Eredivisie in en dat gaat nu gebeuren. "Dan komen er weer nieuwe doelstellingen bij. Feyenoord is van oudsher een top drie club. Dan moet je ook met de vrouwen mee gaan doen. Nu nog niet, niet volgend seizoen, maar dat is wel een doelstelling voor de komende jaren", geeft ze aan.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand