Melis druk bij Feyenoord: ''Het is intensief, maar heel leuk''

Manon Melis
Manon Melis Foto: © Pro Shots

Met Manon Melis aan het roer komt Feyenoord vanaf komend seizoen uit in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Een belangrijke stap, zo zegt de oud-international.

"Zelf droomde ik er altijd van om in Feyenoord 1 te kunnen spelen. Ook nu zijn er nog altijd enorm veel jonge meiden die datzelfde doel hebben", weet Melis. Vanaf komend seizoen kan die droom uitkomen voor meiden: "Het is geweldig dat speelsters dan in een Feyenoord shirt mee kunnen doen in de Eredivisie", zegt de coördinator vrouwenvoetbal van Feyenoord tegenover Vrouwen in Sport.

Er ligt in Rotterdam een stappenplan klaar. Er is eerst gestart met een jeugdopleiding, waarna er langzaam toegewerkt werd naar de Eredivisie. "Inmiddels hebben we vier jaar voorbereiding gehad met onze jeugdteams. We hebben kunnen bouwen aan een fundament. Nu is het tijd om te starten met Vrouwen 1", legt Melis uit.

Ze is vooral druk bezig met het samenstellen van de selectie. "Het is intensief, maar heel leuk. Ik moet bovendien op van alles letten: op het budget, of de dames bij de club passen en nog veel meer. Daardoor krijg ik ook te maken met nieuwe situaties, waaronder contracten", aldus Melis.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand