Melanie Bross, de verbinder bij PSV: "Het warme gevoel overbrengen"

Melanie Bross aan de bal namens PSV
Melanie Bross aan de bal namens PSV Foto: © BSR Agency

Melanie Bross tekende zaterdag in de wedstrijd tegen SC Heerenveen voor haar tweede doelpunt van het seizoen. Tegen wie de 27-jarige verdedigster haar eerste treffer van deze voetbaljaargang maakte? Ook SC Heerenveen, nota bene haar oude club.

"Ik denk dat Heerenveen me goed ligt", lacht Bross in de catacomben van PSV Campus De Herdgang, vlak nadat de Eindhovense ploeg met 5-0 had gewonnen van SC Heerenveen. "Daar weet ik het doel wel tegen te vinden." Het was een rare goal, zo erkent ze, maar: "Het was wel écht een bewuste. Ik dacht: 'die moet ik meepikken'."

Wat voor wedstrijd het was voor PSV? "We wisten van tevoren wel een beetje dat Heerenveen waarschijnlijk ging inzakken. We hadden daar een plan op bedacht en ik denk dat dat best wel goed uitpakte. We hebben veel de bal gehad. In de eerste helft hebben we echt nul kansen weggegeven, in de tweede helft ook niet echt."

De ploeg van coach Roeland ten Berge kwam al na vier minuten op voorsprong. Dat was goed, zo oordeelt Bross. "Dan weet je dat het daarna misschien iets makkelijker gaat worden, dat zij iets anders moeten doen. Over het algemeen was het een goede wedstrijd voor ons. Vijf keer gescoord, dus helemaal goed."

De Brabantse had tegen SC Heerenveen een iets andere rol dan normaal. "Ik stond iets meer op het middenveld dan aan de zijkant. Als team hadden we daar goed op getraind, dus het pakte goed uit. Of die rol mij bevalt? Ja, op zich wel. Ik vond het wel leuk. Als het dan eenmaal goed draait, dan kom je er lekker in en gaat het steeds lekkerder. Het is wel even anders, anders openstaan, anders kijken, meer kijken. Maar het ging niet verkeerd", zo is haar oordeel.

De verbinder

En hoe het zit met haar rol in het team? Bross vormt de laatste linie samen met onder meer Gwyneth Hendriks, de captain van PSV. "Ze is heel erg van het coachen en neerzetten. Zij pakt dat in de laatste linie goed op. Ik probeer het voor me neer te zetten." Ze vervolgt: "Of ik me een leider voel? Nee, dat valt wel mee", is de verdedigster eerlijk. "Ik ben niet per se een leider, dat zit niet echt in mijn karakter."

"Ik voel me hier wel thuis, dus ik probeer wel de nieuwe meiden goed op te vangen. Ik denk dat iedereen het wel fijn vindt om in mijn aanwezigheid te zijn. Ik probeer iedereen op haar gemak te stellen", geeft Bross, die zondag haar 27e verjaardag viert, aan. "We zijn dit jaar een warm team. Dat is ook een beetje mijn kwaliteit, om het warme gevoel bij de meiden over te brengen. De verbinder? Dat past wel bij mij. Ik ben meer de verbinder dan de leider."

Bross ligt nog een jaar vast in Eindhoven. Waar haar toekomst ligt? "Ik zit hier heel goed op mijn plek. Ik heb hier nog een jaar, dus ik ga hier nog lekker een jaartje voetballen. Daarna zie ik het wel verder. Wie weet komt er nog een mooie club op mijn pad. Anders zit ik hier ook goed."

"Het buitenland? Ik weet niet hoe dat voor mij zal zijn, want ik heb die ervaring nog niet. Maar als er echt een mooie club komt, dan zie ik dat wel zitten. Een club in Spanje of Engeland", sluit ze af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand