Welkom op onze nieuwe website!

"Meerdere mensen vroegen om de coupe van Shanice van de Sanden"

Shanice van de Sanden met haar pantercoupe
Shanice van de Sanden met haar pantercoupe Foto: © Pro Shots

Shanice van de Sanden is zowel op als buiten een veld een kleurrijk persoon. De OranjeLeeuwin verscheen op het WK in 2019 met een pantercoupe op het voetbalveld.

De pantercoupe was een creatie van kapper Hainie Thijm uit Nieuwegein. "Er waren meerdere mensen die dezelfde coupe vroegen nadat ze Shanice hadden zien spelen", blikt hij terug in het Algemeen Dagblad. "Die enthousiaste reacties waren leuk en ik deed goede zaken. Mijn zaak aan de Weverstedehof zat vrij weggestopt, maar mensen wisten mij altijd te vinden."

Vorig jaar in september ging het echter mis met Thijm, die werd getroffen door een dubbele hersenbloeding. "Ik moest 's nachts plassen en kon niet opstaan. Ik viel op de grond en mijn vriendin schrok zich rot. Zij heeft meteen de ambulance gebeld. Ik werd met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Het was echt kantje boord", aldus de kapper.

"Een tondeuse of schaar kon ik niet meer vasthouden."

Na een maand in coma komt Thijm er langzaam bovenop, maar het bleek een lastig herstel. "Over alles wat je doet moet je nadenken. Ik heb opnieuw moeten leren lopen en mijn handen leren gebruiken. Al die alledaagse handelingen ben je kwijt. Een tondeuse of schaar kon ik niet meer vasthouden."

Inmiddels gaat het wat beter. "Ik was rechtshandig, maar die kant van mijn lichaam werkt niet meer goed. Nu leer ik alles met links. Ik heb een traan gelaten toen ik weer een tondeuse vast kon houden met die linkerhand. Nu nog een schaar en dan kan ik misschien weer eens knippen. Ik blijf oefenen, oefenen, oefenen, net zolang tot ik het weer kan."

Shanice van de Sanden met een opvallende coupe
Shanice van de Sanden met een opvallende coupe Foto: © Pro Shots

Door zijn hersenbloedingen is zijn kapsalon gesloten. "Ik ga nog steeds vooruit en hoop weer verder te kunnen met mijn zaak. Mensen knippen en mooi maken. Ik was niet alleen een kapper, maar ook een veilige plek waar mensen hun verhaal kwijt kunnen. Mijn bijnaam is papa Hani en dat zal ik altijd blijven", besluit Thijm.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand