Medische staf gaat Jill Roord onderzoeken: "Geen risico nemen"

Jill Roord gaat geblesseerd van het veld
Jill Roord gaat geblesseerd van het veld Foto: © BSR Agency

De medische staf van Manchester City zal donderdag of vrijdag onderzoek doen naar de blessure van Jill Roord. De Nederlandse speelster viel woensdagavond al na acht minuten uit met klachten aan de knie.

Roord begon in de League Cup-wedstrijd tegen Manchester United in de basis, maar moest zich al na acht minuten laten vervangen. De 26-jarige aanvallende middenveldster werd onderuit gehaald door United-speelster Katie Zelem. Daar hield Roord klachten aan de knie aan over.

Ze greep direct naar haar knie en vroeg vervolgens om medische assistentie. Roord kreeg behandeling op het veld, maar moest zich toch laten vervangen. "De fysio's en de dokter zullen haar morgen (donderdag, red.) of overmorgen (vrijdag, red.) beoordelen", liet coach Gareth Taylor na afloop van de wedstrijd tegen United (2-1 zege) weten aan Her Football Hub.

"Met Jill willen we geen enkel risico nemen. Ze is uiteraard een belangrijke speelster voor ons, dus hebben we haar gewisseld", aldus Taylor. Roord is dit seizoen een van de smaakmakers bij City. In elf competitiewedstrijden was ze al goed voor zes doelpunten. Daarnaast was ze ook tweemaal trefzeker in de FA Cup.

Lees meer:
0 reacties