'Meadema' kent ultieme relatietest: "Het is niet altijd makkelijk"

Vivianne Miedema en Beth Mead op het Ballon d'Or-gala
Vivianne Miedema en Beth Mead op het Ballon d'Or-gala Foto: © Orange Pictures

Vivianne Miedema en Beth Mead scheurden eind vorig jaar hun kruisband. Het zorgt voor de ultieme relatietest voor de twee speelsters van Arsenal.

"Zaten we daar samen op de bank. What the f*ck hebben we gedaan en hoe moet dit allemaal goed komen? Huilen en lachen. Het schiet dan alle kanten op", is Miedema in het Algemeen Dagblad open over de lastige periode die het stel meemaakt. "We hebben goede en slechte dagen alleen. We hebben goede en slechte dagen samen", vult Mead aan.

De Engelse sterspeelster gaat verder: "Negen maanden revalideren is lang. Thuis zijn we samen. In de gym zijn we samen. Het is niet altijd makkelijk, maar bij elkaar zijn geeft ook veel steun. Je moet soms ook even afstand van elkaar nemen. Dat lijkt me ook logisch in een relatie."

Mead is af en toe nogal aanwezig, zo grapt Miedema. "Thuis doen we ook gewoon onze eigen dingen. Ik heb meer tijd kunnen maken voor War Child en Common Goal, waar ik ambassadeur voor ben. Ik kan heel slecht stilzitten. Beth is best goed in niks doen. Chillen. Netflix", aldus de Nederlandse. De Engelse aanvalster raakte als eerste geblesseerd.

"Toen heb ik drie weken alles voor haar gedaan. Ik trainde gewoon door en toen kwam ook de situatie van haar moeder erbij. Ik had na het EK nauwelijks vrij gehad. Het werd allemaal een beetje te veel voor mij. Dat ik zelf daarna geblesseerd raakte, is dan ook geen toeval", geeft Miedema aan. "Het is natuurlijk niet dé reden, maar de vermoeidheid speelt wel een rol. Als je niet vrij in je hoofd bent, ben je ook niet vrij in je lichaam", weet ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand