Mead: "Opluchting dat mijn moeder dat nog mee heeft mogen maken"

Beth Mead
Beth Mead Foto: © Pro Shots

Aan het begin van dit jaar moest Beth Mead afscheid nemen van haar zieke moeder June. June, die leed aan kanker, werd de laatste weken van haar leven vergezeld door Mead en dat waren volgens haar intense weken vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Mead won met Engeland het EK en werd speelster van het toernooi, maar dat was niet het belangrijkst voor haar. "Ik heb het hoogste kunnen bereiken met Engeland en voor mij persoonlijk. Mijn moeder heeft elk moment daarvan nog mee kunnen maken. Dat zorgt voor een soort opluchting. Dat ze het niet heeft hoeven missen. Die beker was mooi, maar het moment met mijn moeder, vader en broer op het veld van Wembley na de finale is zoveel meer waard."

Eind november raakte Mead geblesseerd aan haar kruisbanden en stond ze voor een maandenlange revalidatie. Volgens de sterspeelster van Engeland geen toeval. "Ik denk dat alles met een reden gebeurt. Dat ik geblesseerd raakte en daardoor voor het overlijden van mijn moeder bij haar kon wonen, is daar een voorbeeld van. Even weg van het voetbal."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand