Mead hard: "Toen had ik het gevoel dat er tegen me werd gelogen"

Beth Mead
Beth Mead Foto: © Pro Shots

Beth Mead kan het zeer goed vinden met bondscoach Sarina Wiegman. De coach van de Lionesses gaf eerder al aan dat Mead waarschijnlijk niet wordt opgeroepen voor het WK van komende zomer en de aanvalster van Arsenal geeft aan dat de situatie correct wordt afgehandeld.

Een groot contrast met hoe Hege Riise met Mead omging rond de Olympische Spelen van 2021. "Het laat zien wat een goede communicator Sarina is. Ze bracht me teleurstellend nieuws, maar hield me tegelijkertijd positief", geeft Mead aan in The Telegraph. Ze wijst naar de situatie met Riise in 2021.

"Het ergste dat je als speler kunt hebben, is een coach die je in de maling neemt. Ook al ga ik misschien niet naar het WK, dat gesprek was zoveel gemakkelijker dan het gesprek dat ik met Hege had toen ik buiten Team GB werd gelaten", is de aanvalster eerlijk. Ze is hard voor de oud-coach van 'Team GB'.

"Toen ik buiten de selectie voor de Olympische Spelen werd gelaten, had ik het gevoel dat er tegen me werd gelogen. Het was zo ongemakkelijk. Ze belde me een dag voordat de selectie bekend werd gemaakt, om me te vertellen dat ik niet werd geselecteerd. Maar ze wilde geen reden geven waarom. Als ik wilde weten waarom, moest ik haar assistent vragen een afspraak te maken."

Die afspraak kwam er uiteindelijk wel. Daarin bleek Riise erg stil, zo geeft Mead aan. "Ze las een stuk papier voor, ze kon me niet goed aankijken en de reden die ze gaf was: 'Ik denk dat je te agressief bent op het veld...' Ik had meer assists dan wie dan ook in de competitie. Ik denk niet dat iemand die mij kent, zou zeggen dat ik agressief was. Op of naast het veld. Ik was verbijsterd", aldus de aanvalster.

Ze is wel vol lof over Wiegman. Het duo heeft een speciale band, mede door het tragisch overlijden van de zus van Wiegman en de moeder van Mead. "We hebben echt een goede klik. Ze kwam op het perfecte moment. Ze wist wat ik doormaakte omdat ze het ook had meegemaakt."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand