Maud Roetgering: "Duidelijk maken dat voetbal voor iedereen is"

Maud Roetgering op de schouders bij haar teamgenoten
Maud Roetgering op de schouders bij haar teamgenoten Foto: © Pro Shots

Maud Roetgering heeft onlangs met Wout Brama een kinderboek uitgebracht. Het maken van een kinderboek was een langgekoesterde wens van Brama, die na afgelopen seizoen zijn schoenen aan de wilgen heeft gehangen.

"Anderhalf jaar geleden liep ik thuis de trap af. Toen schoot me plotseling de titel Wout&Maud binnen. Het bekt lekker", vertelt de oud-middenvelder van FC Twente aan ELF Voetbal. "Ik kende maar één Maud", doelt hij op Roetgering, jarenlang speelster van de Tukkers. "Mijn vrouw Paulien kent Maud van de stichting waarvoor beiden werkten en benaderde haar. Misschien iets te vroeg, maar diezelfde week zaten we al om de tafel. Maud vond het ook leuk."

Brama vertelt verder: "Alleen kende zij hetzelfde probleem als ik. We zijn geen schrijvers. Ik werd getipt over Annemarie van der Eem die eerder kinderboeken heeft geschreven. Zij heeft de tekst uiteindelijk uitstekend op papier gezet met ons als karakters." Uiteindelijk komt negentig procent van de karakters overeen met hoe 'Maud en Wout' waren toen ze rond de elf, twaalf jaar oud waren.

In het boek komen drie maatschappelijke thema's aan bod: "We willen duidelijk maken dat voetbal voor iedereen is. Ongeacht afkomst, leeftijd, nationaliteit of seksuele geaardheid. Dat laatste onderdeel is terug te lezen. We hebben vijfduizend boeken laten drukken en hopen dat het een succes wordt", aldus Brama.

Lees meer:
0 reacties