Uitslag | OranjeLeeuwinnen boeken nipte zege in EK-kwalificatie

De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Finland
De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Finland Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen speelden vrijdagavond 31 mei de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. Het eerste duel van het tweeluik met de Finnen werd gespeeld op Het Kasteel in Rotterdam. De aftrap was om 20:45 uur.

Uiteraard is Lieke Martens vrijdagavond van de partij. De aanvalster maakte vorige week bekend na deze twee interlands afscheid te nemen van de OranjeLeeuwinnen. In haar laatste thuiswedstrijd voor Oranje start de 31-jarige Martens in de basis. Op doel kiest bondscoach Andries Jonker, bij afwezigheid van Daphne van Domselaar en Lize Kop, voor Daniëlle de Jong. De doelvrouw van FC Twente maakt daarmee haar debuut voor Oranje.

Sherida Spitse is wel fit genoeg om te spelen. Zij vormt samen met Victoria Pelova, Lynn Wilms, Dominique Janssen en Esmee Brugts de verdediging. Op het middenveld staan Jackie Groenen, Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk. Voorin moeten Martens en Lineth Beerensteyn voor doelpunten gaan zorgen.

Het treffen tussen de OranjeLeeuwinnen en Finland is vrijdagavond te zien op NPO 3 en de website van de Nederlandse omroep. De voorbeschouwing begint om 20:25 uur. Het duel is daarnaast ook live te volgen via onderstaand matchcenter.

Scoreverloop:

OranjeLeeuwinnen 1-0 Finland
65' 1-0 Lineth Beerensteyn

Opstelling OranjeLeeuwinnen: De Jong, Pelova, Wilms, Spitse, Janssen, Brugts (85' Olislagers), Groenen, Egurrola (46' Grant), Van de Donk, Beerensteyn (90+3' Kalma), Martens (90+3' Snoeijs)

Opstelling Finland: Korpela, Ahtinen, Koivisto, Kuikka, Tynnlä, E. Siren (83' Lehtola), Summanen (46' Franssi), Öling, O. Siren (70' Sevenius), Sällström (76' Hartikainen), Rantala (83' Leskinen)

Lees meer:
0 reacties