Uitslag | Oranje komt er niet aan te pas en verliest van Duitsland

Het elftal van de OranjeLeeuwinnen voor de wedstrijd tegen Duitsland
Het elftal van de OranjeLeeuwinnen voor de wedstrijd tegen Duitsland Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen speelden woensdagavond de allesbeslissende wedstrijd tegen Duitsland. In het Abe Lenstra Stadion ging de equipe van bondscoach Andries Jonker voor een ticket voor de Olympische Spelen. De aftrap was om 20:45 uur.

Jonker kiest in Heerenveen voor een opvallende naam als vervangster van Vivianne Miedema, die is afgehaakt. Wieke Kaptein maakt haar basisdebuut in Oranje. Op het middenveld krijgt ze gezelschap van Daniëlle van de Donk en Jackie Groenen. Daphne van Domselaar staat in het Abe Lenstra Stadion onder de lat. De verdediging bestaat uit Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra, Sherida Spitse, Dominique Janssen en Esmee Brugts.

Voorin moeten Lineth Beerensteyn en Lieke Martens voor doelpunten gaan zorgen. De wedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en Duitsland begint woensdagavond om 20:45 uur. Het duel in het Abe Lenstra Stadion is live te zien via NPO 3 en live te volgen via onderstaand matchcenter.

Scoreverloop:

OranjeLeeuwinnen 0-2 Duitsland
66' 0-1
Klara Bühl
78' 0-2 Lea Schüller

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Domselaar, Casparij, Dijkstra (54' Wilms), Spitse (83' Van de Sanden), Janssen, Brugts, Groenen, Kaptein, Van de Donk (68' Egurrola), Beerensteyn, Martens (83' Snoeijs)

Opstelling Duitsland: Frohms, Linder, Hegering, Hendrich, Gwinn, Bühl (85' Endemann), Oberdorf, Nüsken, Brand, Popp, Lohmann (46' Schüller)

Lees meer:
0 reacties