Uitslag | OranjeLeeuwinnen gaan pijnlijk onderuit tegen Italië

Romée Leuchter, Chasity Grant en Victoria Pelova onderweg naar de training van Oranje
Romée Leuchter, Chasity Grant en Victoria Pelova onderweg naar de training van Oranje Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen begonnen vrijdagavond de jacht op een ticket voor het EK in Zwitserland af. Italië was de eerste tegenstander in de kwalificatiereeks. De aftrap was om 18:15 uur.

Bondscoach Andries Jonker kan vrijdagavond niet beschikken over Jackie Groenen, Lieke Martens, Jill Roord, Vivianne Miedema en Daphne van Domselaar, normaal gesproken basisspeelsters in Oranje. Van Domselaar wordt onder de lat vervangen door Lize Kop, die sinds dit seizoen bij Leicester City speelt. Verder houdt Jonker vast aan zijn systeem met de twee wingbacks. De verdediging bestaat vrijdagavond uit Chasity Grant, Sherida Spitse, Caitlin Dijkstra, Dominique Janssen en Esmee Brugts. Voor Grant is het haar basisdebuut voor Oranje.

Op het middenveld zijn er basisplaatsen voor Victoria Pelova, Wieke Kaptein en Damaris Egurrola. Voorin moeten Lineth Beerensteyn en Daniëlle van de Donk. voor goals gaan zorgen. Voor Grant is het haar basisdebuut bij de OranjeLeeuwinnen. De aftrap in het Italiaanse Stadion San Vito in Cosenza is vrijdag om 18:15 uur. Het duel is live te zien op NPO 3 en live te volgen via onderstaand matchcenter.

Scoreverloop:

Italië 2-0 OranjeLeeuwinnen
4' 1-0
Valentina Giacinti
59' 2-0 Agnese Bonfantini

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Kop, Grant (74' Jansen), Spitse, Dijkstra, Janssen, Brugts, Pelova (74' Snoeijs), Kaptein, Egurrola (81' Casparij), Beerensteyn, Van de Donk (63' Leuchter)

Opstelling Italië: Giuliani, Bartoli (68' Salvai), Lenzini, Linari, Boattin, Bonfantini (68' Bergamaschi), Caruso, Giugliano, Greggi (57' Galli), Giacinti (81' Beccari), Bonansea (57' Cambiaghi)

Lees meer:
0 reacties