Uitslag | OranjeLeeuwinnen komen niet verder dan 1-1 tegen Finland

Lineth Beerensteyn schreeuwt het uit na haar goal voor de OranjeLeeuwinnen
Lineth Beerensteyn schreeuwt het uit na haar goal voor de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen speelden dinsdagavond de returnwedstrijd tegen Finland. Na de 1-0 zege van afgelopen vrijdag in Nederland, ging de ploeg van bondscoach Andries Jonker dinsdag opnieuw voor drie punten. De aftrap in het Finse Tampere was om 18:00 uur (Nederlandse tijd).

Daphne van Domselaar keert dinsdag terug onder de lat bij Oranje. De doelvrouw ontbrak de afgelopen wedstrijden vanwege een blessure aan haar heup. Daarnaast zijn er basisplaatsen voor Renate Jansen, Lynn Wilms en Chasity Grant. Lieke Martens heeft uiteraard een basisplaats in haar allerlaatste wedstrijd ooit voor de Leeuwinnen.

Esmee Brugts en Damaris Egurrola ontbreken dinsdag bij Oranje. Eerstgenoemde is ziek, terwijl Egurrola afgelopen weekend het kamp moest verlaten vanwege een blessure.

Het treffen tussen Finland en de OranjeLeeuwinnen is dinsdag te zien op NPO 1 en de website van de Nederlandse omroep. De uitzending begint om 17:45 uur, het eerste fluitsignaal klinkt om 18:00 uur. De wedstrijd is daarnaast ook live te volgen via onderstaand matchcenter.

Scoreverloop:

Finland 1-1 OranjeLeeuwinnen
17' 0-1 Lineth Beerensteyn
77' 1-1 Jutta Rantala

Opstelling Finland: Korpela, Koivisto, Kuikka, Nyström, Tynnilä, O. Siren (67' Ahtinen), Summanen, Öling, Hartikainen (61' Sevenius), Rantala, Sällström (67' Franssi)

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Domselaar, Jansen (71' Olislagers), Janssen, Spitse, Wilms, Grant, Groenen (90+4' Kalma), Van de Donk (71' Snoeijs), Pelova (12' Kaptein), Martens, Beerensteyn

Lees meer:
0 reacties