Samenvatting: FC Twente rekent met monsterscore langs Heerenveen

FC Twente heeft vrijdagavond met speels gemak afgerekend met SC Heerenveen. De Tukkers waren in eigen huis maar liefst met 8-0 te sterk.

Al in de zesde minuut kon de ploeg van trainer Robert de Pauw voor het eerst juichen. Renate Jansen scoorde haar eerste doelpunt van de avond en herhaalde dat kunstje twintig minuten later. Niet lang daarna sloeg Fenna Kalma toe.

De Friese spits, die een verleden heeft bij SC Heerenveen, maakte in de 38e minuut haar tweede treffer. Ook in de tweede helft ging FC Twente door met scoren. In de 55e minuut maakte Renate Jansen haar hattrick compleet en een kwartiertje later deed Kalma precies hetzelfde. De aanvalster maakte vervolgens zelfs haar vierde doelpunt.

FC Twente juicht na een doelpunt tegen SC Heerenveen
FC Twente juicht na een doelpunt tegen SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

Het slotakkoord kwam op naam van Danique Ypema. De verdedigster maakte de achtste treffer namens de Tukkers. Door de zege neemt FC Twente de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen over van PEC Zwolle.

Scoreverloop:
6' 1-0
Renate Jansen
26' 2-0 Renate Jansen
31' 3-0 Fenna Kalma
38' 4-0 Fenna Kalma
55' 5-0 Renate Jansen
69' 6-0 Fenna Kalma
77' 7-0 Fenna Kalma
80' 8-0 Danique Ypema

Opstelling FC Twente: Van Domselaar; Casparij, Van Es, Dijkstra (72' Ypema), Everaerts; Kaptein (76' Peddemors), Olislagers, Van Dooren (72' B. Jansen); Stolze, Kalma en R. Jansen.

Opstelling SC Heerenveen: Dinkla; Van der Veen (66' Duppen), Meijer, Huls, Bormans; McFarland, Kerkhof (66' Pietersma), Foederer, Van de Ven (46' Nijstad); Van Dijk en Ripa.