Excelsior en SC Heerenveen scoren ieder twee keer en spelen gelijk

Excelsior SC Heerenveen
Excelsior SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

Excelsior en SC Heerenveen hebben vrijdagavond de punten verdeeld. In het Van Donge & De Roo Stadion eindigde het duel in 2-2.

Excelsior leek in de vijfde minuut al op voorsprong te komen, maar de treffer van Joy Kersten werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk maakte SC Heerenveen in de 21e minuut de 1-0. Kristen McFarland scoorde haar eerste goal in Friese dienst.

Excelsior kreeg vervolgens wat kansen en maakte op slag van rust de gelijkmaker via Sabrine Ellouzi. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 70e minuut viel uiteindelijk de 1-2.

SC Heerenveen leek de bal uit te spelen, maar het spel ging door, waarna Chimera Ripa de Friesen weer op voorsprong zette. Daniëlle Noordermeer zorgde ervoor dat de punten gedeeld werden. Ze maakte zo'n tien minuten voor tijd de 2-2.

Scoreverloop:

Excelsior 2-2 SC Heerenveen
21' 0-1
Kristen McFarland
45' 1-1 Sabrine Ellouzi
70' 1-2 Chimera Ripa
78' 2-2 Daniëlle Noordermeer