Uitslag | Bonmatí en Putellas schieten Barcelona naar CL-zege

FC Barcelona en Olympique Lyon streden zaterdag  om de winst van de UEFA Women's Champions League. De twee topploegen namen het tegen elkaar op in het Spaanse Bilbao.

Bij Olympique Lyon hebben Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk een basisplaats. Esmee Brugts neemt op de bank plaats aan de zijde van FC Barcelona. De Spaanse grootmacht, op jacht naar titelprolongatie, bereikte de finale door in de halve finale af te rekenen met Chelsea.

Olympique Lyon versloeg competitiegenoot Paris Saint-Germain, met Lieke Martens en Jackie Groenen, in de halve finale. Zaterdagavond gaan Lyon en Barça dus op voor de hoogste Europese prijs. De aftrap in San Mamés is om 18:00 uur. Het duel is live te zien via DAZN en de website en app van de NOS. Ook is de wedstrijd live te volgen via onderstaand matchcenter. 

Scoreverloop:

FC Barcelona 2-0 Olympique Lyon
63' 1-0 Aitana Bonmatí
90+' 2-0 Alexia Putellas

Opstelling FC Barcelona: Coll, Bronze, Paredes, Engen, Rolfö (67' Batlle), Bonmatí, Walsh (90+' Putellas), Guijarro, Graham Hansen, Paralluelo (85' Brugts), Caldentey (90+' Pina)

Opstelling Olympique Lyon: Endler, Carpenter, Renard, Gilles (81' Becho), Bacha, Horan, Egurrola, Van de Donk (81' Hegerberg), Diani, Dumornay, Cascarino (66' Majri)

Lees meer:
0 reacties