Uitslag | Ajax wint in eigen huis en is door naar CL-kwartfinale

Het elftal van Ajax voor de wedstrijd tegen AS Roma
Het elftal van Ajax voor de wedstrijd tegen AS Roma Foto: © Pro Shots

Ajax speelde dinsdagavond de allesbeslissende UEFA Women's Champions League-wedstrijd tegen AS Roma.

Coach Suzanne Bakker kiest ook in het laatste groepsduel voor de Champions League-variant. Nadine Noordam, die afgelopen weekend nog ontbrak tegen Fortuna Sittard, start op het middenveld. Haar plek in de defensie wordt overgenomen door Milicia Keijzer. Zij vormt samen met Kay-Lee de Sanders, Sherida Spitse en Ashleigh Weerden de laatste linie. Regina van Eijk staat onder de lat.

Naast Noordam kiest Bakker voor Lily Yohannes en Rosa van Gool op het middenveld. Voorin keert Romée Leuchter na een blessure terug in de opstelling. Op de flanken spelen Tiny Hoekstra en Chasity Grant. De wedstrijd tussen Ajax en AS Roma in de Johan Cruijff ArenA begint om 21:00 uur. Het treffen is live te zien op NPO 3 en live te volgen via onderstaand matchcenter.

De scenario's

Ajax kan woensdagavond een ticket voor de kwartfinale binnenhalen. Daarvoor is een zege nodig. Het hangt dan af van het resultaat bij de wedstrijd tussen PSG en Bayern München of Ajax groepswinnaar wordt of tweede blijft.

Als Bayern wint, eindigt Ajax bovenaan. Bij een gelijkspel is het doelsaldo de beslissende factor. Het tweede scenario is een gelijkspel tussen Ajax en AS Roma. De Amsterdammers kunnen dan geen groepswinnaar meer worden, maar wel nog tweede. Ook daarbij zal er gekeken moeten worden naar het treffen tussen de ploeg uit Parijs en de Duitse ploeg.

Als PSG wint, plaatst Ajax zich voor de kwartfinales. Mocht Bayern drie punten pakken, is het Europese avontuur voorbij voor Ajax. Dat is ook het geval bij een nederlaag van Ajax tegen AS Roma. De Italianen klimmen dan over de Amsterdammers heen.

Scoreverloop:

Ajax 2-1 AS Roma
32' 0-1
Elisa Bartoli
45' 1-1 Tiny Hoekstra
85' 2-1 Zara Kramzar (e.d.)

Opstelling Ajax: Van Eijk, Keijzer (88' Kardinaal), Spitse, De Sanders, Weerden, Noordam (88' Noordman), Van Gool (78' Van de Velde), Yohannes, Grant, Leuchter, T. Hoekstra (63' Keukelaar)

Opstelling AS Roma: Ceasar, Bartoli, Minami, Linari, Di Guglielmo, Giugliano (46' Greggi), Kumagai, Feiersinger (73' Kramzar), Giacinti (60' Glionna), Viens, Haavi

Lees meer:
0 reacties