Uitslag | Ajax uitgeschakeld in Europa na gelijkspel tegen Chelsea

Lauren James (Chelsea) en Nadine Noordam (Ajax)
Lauren James (Chelsea) en Nadine Noordam (Ajax) Foto: © BSR Agency

Ajax speelde woensdagavond de return tegen Chelsea in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. De wedstrijd op Stamford Bridge begon om 21:00 uur (Nederlandse tijd).

Ajax verloor de heenwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA met 0-3 en zal dus op Stamford Bridge een enorme stunt moeten produceren om door te gaan naar de halve finales. De Amsterdammers kunnen woensdagavond niet beschikken over Lily Yohannes. De jonge middenveldster is geschorst en wordt vervangen door Jonna van de Velde.

Sherida Spitse keert juist weer terug na een schorsing. Dat gaat ten koste van Milicia Keijzer. Isa Kardinaal schuift op naar de positie van vleugelverdedigster. Verder kiest coach Suzanne Bakker voor de bekende namen.

De wedstrijd tussen Chelsea en Ajax begint om 21:00 uur (Nederlandse tijd) en is live te zien via NPO3. Ook is het duel live te volgen via onderstaand matchcenter.

Scoreverloop:

Chelsea 1-1 Ajax
33' 1-0
Mayra Ramírez
65' 1-1 Chasity Grant

Opstelling Chelsea: Musovic, Lawrence, Buchanan (66' Nüsken), Carter, Pérriset, Kirby, Ingle, Cuthbert, Reiten (66' Cankovic), Ramírez (66' Macario), Beever-Jones (76' Rytting Kaneryd)

Opstelling Ajax: Van Eijk, Kardinaal (76' Verhoeve), De Sanders (87' Tolhoek), Spitse, De Klonia (46' Keijzer), Van Gool, Noordam, Van de Velde (68' Noordman), Grant, Leuchter, T. Hoekstra (68' Keukelaar)

Lees meer:
0 reacties