Martens ziet pijnpunt: "Dan hebben zij de klasse om je uit te spelen"

Lieke Martens baalt in het duel met Spanje
Lieke Martens baalt in het duel met Spanje Foto: © BSR Agency

Spanje maakte vrijdagavond gehakt van de OranjeLeeuwinnen. De ploeg van bondscoach Andries Jonker kwam er in Sevilla niet aan te pas. Lieke Martens zag het pijnpunt bij Oranje.

"We kwamen niet in de duels. En je weet dat als je tegen die Spaanse meiden niet in een duel komt, je iedere keer een stapje te laat bent en tussen wal en schip valt", zegt Martens in De Telegraaf. "Dan hebben zij de klasse om je uit te spelen."

De speelster van Paris Saint-Germain gaat verder: "Dan komen de driehoekjes, loop je alleen maar achter de bal aan en breng je jezelf en vooral elkaar in de problemen. Verdedigend voelde het niet goed genoeg", is het oordeel van de aanvalster.

In de tweede helft leek Oranje beter voor de dag te komen, maar volgens Martens (31) zette dat weinig zoden aan de dijk. "We zijn er een aantal keren oké uitgekomen, maar het was zeker niet voldoende. We waren vaster aan de bal, maar kregen niet de grote kansen. Bij vlagen hebben we echt wel leuke dingen laten zien, maar we werden nauwelijks gevaarlijk in de eindfase."

Komende woensdag krijgen de Leeuwinnen een herkansing voor een Olympisch ticket. "Ik ben blij met de herkansing, maar het is nooit leuk om te verliezen en zeker niet op de manier zoals wij hier vanavond hebben verloren", klinkt het. "Het voelde gewoon niet fijn. Maar we moeten door en we gaan kijken hoe we het woensdag beter kunnen doen."

Lees meer:
0 reacties