Martens 'vrij onzichtbaar' bij Oranje: "Het is gewoon niet goed"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen hopen zich woensdagavond te plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat moet gebeuren tegen Duitsland. Lieke Martens staat in het Abe Lenstra Stadion in de basis, maar heeft in de eerste helft geen indruk gemaakt.

"Ik vind Lieke Martens vrij onzichtbaar", is het duidelijke oordeel van Mandy van den Berg bij de NOS. "Dat wat ze doet is of heel erg op safe spelen, dus echt een balletje breed of terug. Er zijn ook veel ballen die ze te hard geeft, waardoor een medespeelster weinig met de bal kan."

"Ik vind Martens slordig, ze geeft ballen weg. Ze is niet echt in de vorm zoals zij geweest is. Ook vanavond vind ik dat zichtbaar. Het is of ongelukkig of gewoon niet goed genoeg", oordeelt de oud-voetbalster. En dat terwijl Martens met haar ervaring wel een dragende speelster zou kunnen zijn voor Oranje. "Zij is een van dé routiniers. Als je daar binnen de lijnen staat, dan betekent dat dat de bondscoach op dat moment jou de beste speelster vindt."

"Dan kun je allemaal een mindere wedstrijd hebben, maar de fase waarin Martens zit... Dit beeld is niet heel vreemd. Ze zit niet in een goede fase en is vanavond ook niet aanwezig", aldus Van den Berg. Ook op sociale media is niet iedereen fan van Martens. "Geen schim van de voetbalster die zij ooit was", is het oordeel van één van hen.

"De ster van de OranjeLeeuwinnen, Martens - Van Leer, denkt op status te kunnen voetballen én dus duels half of nog slapper in te gaan. Zo werkt het niet (meer). Ze kennen jou en de rest heeft stappen gemaakt, voorwaartsch", schrijft een ander.

Lees meer:
0 reacties