Martens: "Toen we dat niet haalden, was het voor mij wel duidelijk"

Lieke Martens bij Paris Saint-Germain
Lieke Martens bij Paris Saint-Germain Foto: © BSR Agency

Lieke Martens maakte vorige week bekend na de komende twee wedstrijden te stoppen als OranjeLeeuwin. Art Rooijakkers ging onlangs op bezoek bij de Nederlandse aanvalster, maar toen bleef ze nog vaag over haar toekomst bij Oranje.

Reden genoeg voor Rooijakkers om haar toch nog even terug te bellen na de opnames van Rooijakkers Over De Vloer. "Zeg, wat is dit nou. Kom ik bij je langs in Parijs, hebben we daar een mooie dag samen en ik vertrek naar een tropisch eiland en plotseling stop je bij het Nederlands elftal?", zegt de presentator.

Martens kan een lachje niet bedwingen. "Sorry Art! Ik wilde het eigenlijk wel vertellen, maar ik wilde toch proberen om het in eigen hand te houden. Het hoge woord is eruit. Daar zat ik tegenaan te hikken. Ik had gehoopt dat ik kon afsluiten op de Olympische Spelen in Parijs. Toen we dat in februari niet haalden, was het voor mij wel duidelijk."

"Het EK in 2025 is te ver. Ik moet eerlijk zijn tegen mezelf. Ik vind het goed zo. Eigenlijk was het de bedoeling om eerder te stoppen, maar toen raakte ik geblesseerd. Dan is nu het moment gekomen afscheid te nemen van alle fans, waar ik altijd een goede band mee heb gehad", zegt de Limburgse. Het is geen makkelijk besluit, zo maakt Martens ook in het tv-programma duidelijk. "Ik denk dat de tranen nog wel komen en er zijn ook al tranen geweest. Ik kijk vooral terug op alles wat ik heb gehad. Ik ben een tevreden international, ik had me niet meer kunnen wensen."

Lees meer:
0 reacties