Martens stopt als OranjeLeeuwin: "Voordat ik mentaal écht op ben"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © BSR Agency

Lieke Martens zet na de wedstrijden tegen Finland een punt achter haar interlandcarrière. Of dat, op 31-jarige leeftijd, niet iets te vroeg is? 

"Ik denk dat als ik later het huis was gegaan en later stappen had gemaakt, dat ik langer de puf had gehad om door te gaan", geeft de Limburgse aan in gesprek met De Telegraaf. "In mijn koppie vooral, want lichamelijk voel ik me oké. Ik stop voordat ik mentaal écht op ben. Dat wil ik voor zijn en dat vind ik voor mezelf de beste keuze."

Martens vervolgt: "Het is het niet waard om over mijn eigen grenzen te gaan, om op mijn tenen te moeten lopen. Dat is voor mezelf niet goed maar ook niet voor het Nederlands elftal. Dit is het juiste moment", zo denkt ze. De aanvalster moet privé te veel offers brengen: "Het zijn de meest simpele dingen: zoals even bij mijn ouders thuis op de koffie gaan. Dat zijn dingen die ik vanaf mijn vijftiende niet spontaan heb kunnen doen."

Mentaal is het zwaar, zegt Martens. "Ik heb altijd een enorme drive gehad om beter te worden. Ik ben heel erg hard voor mezelf geweest en superkritisch. Alleen, als dat langzaam wegzakt en ik tegelijkertijd merk dat ik in een nieuwe levensfase ben aanbeland waarin dingen gaan veranderen, dan denk ik dat het leven nog heel veel andere mooie dingen te bieden heeft. Dit de eerste stap", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties