Martens schreef historie bij Oranje: "Typerend voor mijn carrière"

Lieke Martens schreef in 2015 historie bij de OranjeLeeuwinnen. Ze scoorde het allereerste doelpunt ooit namens Oranje op een WK. In Canada was Martens trefzeker tegen Nieuw-Zeeland.

"Het eerste echte grote toernooi. Natuurlijk had ik al een EK achter de rug in 2013. Maar dit was echt aan de andere kant van de wereld. Familie op de tribune", blikt de aanvalster, die begin deze maand een punt achter haar interlandcarrière zette, terug in gesprek met de NOS. Ze bekijkt ondertussen de beelden van haar treffer: "Een schot wat eigenlijk wel echt typerend is voor mijn carrière, waar ik ook heel veel op heb getraind. Ook met Manon Melis, waar ik hier nog mee op het veld stond."

"Daar speelde ik toen mee samen in Göteborg. Altijd na een training veel blijven afwerken, blijven automatiseren. Dat zoiets dan tot stand komt in de eerste wedstrijd ooit van Nederland op een WK... Dat is heel bijzonder", zegt Martens. "Dat deed ik op intuïtie. Je ging dingen automatiseren, dat gebeurde toen. Alles kwam hier samen. Ik was 22... Ja, wel een speciaal moment voor mij", concludeert ze.

Lees meer:
0 reacties