Martens neemt afscheid van Oranje: "Zit een goed team aan te komen"

Lieke Martens bij haar afscheid
Lieke Martens bij haar afscheid Foto: © BSR Agency

Lieke Martens zette dinsdag een punt achter haar carrière bij de OranjeLeeuwinnen. In Tampere sloot ze af met een 1-1 gelijk tegen Finland. En daar baalde de aanvalster van.

"Ik baal heel erg. Ik probeer het grote plaatje te bekijken, maar nu baal ik gewoon", zei ze na afloop bij ESPN. "Ik wilde het team goed achterlaten en ze goed op weg helpen in de EK-kwalificatiereeks. Dat is vandaag (dinsdag, red.) niet gelukt. We liepen veel te veel achter de bal aan. Daardoor werden we moe en slordig."

Martens is van mening dat de fans van de Leeuwinnen zich geen zorgen hoeven maken over de toekomst: "Er is genoeg kwaliteit. We moeten het goed op kunnen vangen. Elke keer weer zie ik meiden beter worden en meiden erbij komen met heel veel talent. Het is jammer dat onze generatie weggaat, maar ik zie wel dat er een goed team aan zit te komen. Ik hoop dat ze zich direct kwalificeren, dat verdienen ze ook. Daar hebben we heel hard voor gewerkt."

De Limburgse laat wat achter, dat weer ze zelf ook. "Het is super mooi dat wij veel hebben losgemaakt in Nederland in het vrouwenvoetbal. De toekomst ligt aan hun voeten. Alles is mogelijk. Het vrouwenvoetbal is zo groot geworden, dat moeten ze voorzetten. Hopelijk met mooie prestaties. Wat wij hebben neergezet, is het begin van iets heel moois. Het vrouwenvoetbal is nu zo groot. De stadions zitten vol, het is een echte sport. Dat hebben wij geflikt. Daar ben ik wel heel erg trots op", sluit Martens af.

Lees meer:
0 reacties